Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Un strop de magie in Decembrie

Luna cadourilor este in toi. Este o luna speciala, iar marketingul si publicitatea contribuie din plin la mentinerea sentimentului de buna dispozitie creat de sarbatori. Si cum cei mai multi dintre noi am ajuns sa petrecem la munca un timp egal sau mai lung decat petrecem acasa, in sanul familiei, un pic din magia sarbatorilor trebuie revarsata si la locul de munca. Secret Santa este una din cele mai comune forme de manifestare a bucuriei de Craciun.

Ieri am inceput si noi acest joc la Veracomp. Palaria rosie Red Hat a fost perfecta, acomodand 20 de biletele mici cu numele noastre. Manile s-au intins, au ales, au deschis, buzele au soptit, nerostit, numele celui sortit, zambetele si glumele au insotit ritualul de la inceput pana la sfarsit. Pentru ca, de fapt, despre asta este vorba. Secret Santa vine cu emotia de a oferi cadoul potrivit care sa bucure autentic, dar și cu frustrarea ca nu vei sti niciodata cine ti-a luat cel mai fain cadou de 50 de lei, de pilda. ”Secret Santa” aduce oamenii impreuna, ii face mai altruisti.

Sa fie semn de batranete sau doar nostalgie, dar pregatirile de sarbatori de la birou m-au facut sa-mi aduc aminte de copilarie si de cum erau atunci sarbatorile. Pana la revolutie, Mos Nicolae si Mos Craciun erau surclasati sau chiar inlocuiti de Mos Gerila, cel care venea in preajma Anului Nou sub forma unei sacosi de la intreprindere. Aceea era singura zi din an in care simteam miros de portocale, vedeam cum arata o banana sau puteam gusta o ciocolata cat de cat buna la gust. „Fabrica” era pentru multi copii Mosul.

Din fericire, Fabrica nu mai exista. Mos Craciun este real si vine negresit an de an. Nu stiu cine va fi pentru mine Secret Santa pe 20 decembrie, dar ard de nerabdare sa vad  toate cadourile. Si emotia. Bucuria. Iubirea.

Lasă un răspuns