Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Povestea Palarierilor Veracomp

Primăvara anului 1879 era neobișnuit de timpurie și de dulce. Verdele proaspăt al semănăturilor se întindea lin peste șesurile Scoției de Jos…

Asa incepe renumitul roman Castelul Palarierului. Noi, insa, scriem alta poveste. Suntem in Bucuresti, anul de gratie 2020.

Rasfoiesc filele laptopului si dau peste sesiunea foto pe care am avut-o cu palarierii cum imi place sa-i numesc pe cei trei colegi care poarta palarie in Veracomp. Desi cu atat de putin timp in urma, imi pare ca au trecut secole de la aceasta sesiune.

Blonda, cu ochi albastri, palarie rosie, geaca de piele camasa alba. Sigura pe ea, Alina rade fericita la sesiunea foto. Inconjurata de Bogdan si de Florin face glume.

Cum a inceput totul si ce inseamna Echipa Palarierilor Veracomp?

Alina s-a alaturat echipei Veracomp in toamna lui 2017, urmand ca in doi ani, sa aiba propria sub-divizie Red Hat din Veracomp. Nu va urma o poveste de succes tipic Americana cu marfa tinuta la subsolul blocului si livrata cu masina personala. Articolul este despre munca de  zi cu zi, impreuna cu partenerii si colegii, pentru a o transforma in ceea ce stia ca poate deveni. N-a fost si nu este usor. Acum ii are alaturi pe Bogdan si Florin si o retea de parteneri, invatand in continuu despre  piata atipica din Romania si despre un mediu de afaceri mereu in schimbare.

Am intrebat-o pe Alina cu ce ganduri se alatura in 2017 echipei Veracomp si ce se astepta atunci de la urmatorii ani.

La intrebarea ce inseamna pentru ea, jobul ei si daca pasiunea isi are sens intr-o cariera profesionala, Alina raspunde simplu: «la venirea in Veracomp am facut practic un pariu cu Red Hat si opensource-ul. Eram un senior-junior in lumea asta in care totul este gratuit si provocarea cea mai mare venea din faptul ca trebuia sa vand ceva «gratis ». Dupa aproape 3 ani pot sa spun ca ma simt castigatoare al acestui pariu. Am descoperit si opensource-ul si m-am indragostit iremediabil de pasiunea oamenilor implicati. Si mai ales in lumina vremurilor pe care le traim, clar fara pasiune, nu am putea realiza nimic. Daca nu ar exista o doza de implicare emotionala in orice job si daca nu iti place ce faci, atunci inseamna ca nu esti unde trebuie. « Eu simt ca sunt exact unde trebuie acum purtand cu mandrie palaria rosie . »

Si asa a aparut in Veracomp ceea ce intern numim Area 51-Nobody believes we exist. Si, totusi, exista. Sunt 3 oameni pasionati, divizia Red Hat a Veracomp, care s-a alaturat unei echipe al carei prim principiu este ca la baza oricarei relatii de business de lunga durata stau, in fond, valori umane esentiale si emotii.

Inchei cu un ultim gand de final: Exista momente specifice in timp care ne amintesc de umanitatea noastra si ca facem cu totii parte dintr-o comunitate globala mai mare – acesta este unul dintre ele.

Share, , Google Plus, Pinterest,