Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Amintiri din Epoca de Aur

“A fost odata ca niciodata…” asa incep basmele.

la cafeaua pe care o bem, impreuna, prin video-conferinta de luni pana vineri, diminetile noastre incep de multe ori cu intrebarea : “Va mai aduceti aminte … ? » Si apoi luam calea basmelor. N-as fi ajuns sa scriu acest material daca nu ar fi aceste discutii initiate de multe ori de Catalin si reiterate astazi de Dragos, Sergiu, in general de generatia 40+ din /Veracomp 😊.

Ne amintim cum era pe vremea lui Ceausescu si imi dau seama ca redescopar amintiri pe care le credeam uitate. Sau sunt aspecte pe care nici nu le stiam. Si radem cu gura pana la urechi. Am avut, totusi, o copilarie frumoasa si, acum, in plina pandemie, amintirile ne cheama impreuna, ne fac sa ne simtim solidari. Am trait si am trecut impreuna printr-o perioada deloc frumoasa sau usoara. Care, ca in basme, a avut, slava cerului, happy end.

Asadar, au fost odata, (discutate si dezbatute deja la cafeaua Veracomp de la ora 10.00):

  • Masina de stenodactilografiat
  • Discurile de vinil
  • Tenesii chinezesti
  • Valiza militara de lemn
  • Centrele de reparat ®Adio televizoare
  • Sucul la dozator, /Brifcor-ul, CICO, Quick Cola

In decembrie 89, aveam doar 12 ani. Ca orice copil nascut in epoca de aur, imi mai amintesc de penarele de lemn, de cerneala mov «Pelican », de clasoarele cu timbre, de surprizele din guma de mestecat. Cine poate uita desenele animate cu Mihaela si Azorel, Lolek si Bolek, Lupul si iepurasul din „Nu pagadi zait” sau serialele poloneze „Arabela” si „Norii negri”? Sotronul, frunza, elasticul….

Si cate amintiri ingropate or mai fi…Astept cu nerabdare diminetile noastre sa ne readucem impreuna aminte de ce a fost.

Amintiri pe care le includem in campania interna ce se desfasoara la cafeaua de dimineata Veracomp, #suntdinozaur.

Generatia 40+, -voi ce va mai amintiti de atunci?

Lasă un răspuns