Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Poarta-ti ia cu mandrie

Ziua Iei la Veracomp

Pe 24 iunie, adica astazi, este Ziua Universala a Iei. Ia este un simbol al dorului de romanesc fascinandu-ne prin broderiile sale si prin autenticitatea lucrului simplu, facut din iubire si dor.

In 1940, Henry Matisse a pictat tabloul “La Blouse Roumaine”, ia traditionala romaneasca devenind astfel un simbol al feminitatii universale, un adevarat omagiu adus identitiatii romanesti. Iar la inceputul anilor ’80, Yves Saint Laurent creeaza „bluza romaneasca” pornind de la tabloul omonim, semnat Matisse.

Fara doar si poate, cel mai frumos omagiu pe care Il putem aduce iei este aceea de a o purta cu mandrie, chiar daca vorbim de un model traditional, sau de o zestre valoroasa transmisa de la strabunici si bunici, ori reinterpretari moderne.

Un astfel de omagiu am adus si noi astazi la Veracomp, chiar daca unii de la biroul de acasa. Video conferinta de la ora 10.00 a fost mai animata putin, cu povesti despre ii, traditii si originile iei. Iar cei care nu au o ie in garderoba, au fost acolo, alaturi de noi, dand dovada de creativitate, apartenenta si stil. Camasa alba sau tricoul-ie de tip american style 😊 nu au facut decat sa puna in valoare frumusetea portului nostru popular si spiritul de echipa pe care traditiile si sarbatorile il aduc.

Port cu bucurie, va urez de 24 iunie, cu drag si dor de frumos!

Lasă un răspuns