Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Securizarea accesoriilor si dispozitivelor periferice cu tehnologia Extreme Networks Defender for IoT

Noua tehnologie functioneaza in orice retea pentru a proteja echipamentele conectate prin cablu sau wireless impotriva atacurilor cibernetice

Utilizarea dispozitivelor IoT prolifereaza in toate sectoarele industriale si implicit si riscurile informatice – rapoartele privind atacurile IoT au crescut cu 600% din 2016 in 2017. Pentru a proteja retelele enterprise, Extreme Networks Inc. a creat Defender for IoT, solutie care ajuta companiile sa-si securizeze dispozitivele IoT nesigure, Defender for IoT poate fi implementat pe orice retea si este atat de ușor de utilizat, incat chiar si personalul non-tehnic din scoli, spitale, magazine sau din domeniul hotelier il pot folosi pentru a izola si proteja de atacurile cibernetice echipamentele IoT conectate atat prin fircat și wireless.

Dispozitivele IoT prezinta două deficiente majore de securitate- cele mai multe dintre ele nu au securitate integrata pentru ca au fost construite pentru a functiona in retele private, unde se presupune ca securitatea este strict controlata si controlul la nivel de dispozitiv nu era necesar. Producatorii nu au luat in calcul ca reteaua enterprise ar putea fi conectata la internet utilizand dispozitivele ce pot rula sisteme de operare depasite, cu parole nesigure si insuficient protejate, fara protectie antivirus sau firewall. De obicei, acestea sunt implementate intr-o retea cu un singur nivel sau nesegmentata, astfel incat, atacatorul poate avea acces la zone cu grad ridicat de risc.

Extreme Networks’ Defender for IoT, parte din solutia Smart OmniEdge™, rezolva aceste provocari oferind Securitate fara complexitate, posibilitatea de segmentare si izolare a dispozitivelor IoT, precum si integrare inorice tip de retea.

Securitate IoT fara complexitate. Defender for IoT este usor de implementat si usor de intretinut. Utilizatorii trebuie doar sa conecteze adaptorul Defender intr-un port ethernet si sa execute aplicatia asociata. Aplicatia invata tiparele specifice de trafic ale dispozitivelor si genereaza in mod dinamic o politica de securitate care controleaza comunicatia si modul in care aceasta se realizeaza, automatizand securitatea retelei la nivel periferic.

Odata ce a fost creat profilul comunicatiei se poate instala cu usurinta adaptorul intre dispozitiv si retea si se poate aplica profilul de securitate adecvat folosind un meniu drop-down simplu. Operatia poate fi realizata si de personal non-tehnic.

Segmentarea si izolarea dispozitivelor IoT: Cu vizibilitate in layerele 2-7, Defender for IoT permite utilizatorilor sa segmenteze cu usurinta grupurile de dispozitive IoT in zone izolate multiple, reducand suprafata de atac a retelei. De asemenea, utilizatorii pot monitoriza centralizat utilizarea dispozitivului, locatia si roamingul. Acest lucru ajuta clientii sa diminueze riscul ca un atacator sa aiba acces la zone mai sensibile din retea.

Functionabile pe orice infrastructura de retea: Defender pentru IoT functionează pe orice retea IP, indiferent de producator, oferind protectie in-line dispozitivelor IoT si segmentarea prin tuneluri IPSec – fara modificari ale retelei. In plus, Defender pentru IoT se integreaza cu Extreme Fabric Connect ™, oferind clientilor capacitatea de a beneficia de automatizarea retelei cu conectare automata si modificare dinamica a modului de comunicarepentru a eficientiza eforturile de securitate.

Lasă un răspuns