Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Proiectarea unei solutii wi-fi de succes pentru Super Bowl LV

Pentru al optulea an consecutiv, Extreme Networks – Furnizorul oficial de solutii Wi-Fi al NFL – sustine nevoile de solutii Wi-Fi la Super Bowl din acest an, oferind conectivitate de inalta calitate si analiza de retea omniprezenta pentru fani, personal si operatiunile evenimentului.

In ciuda provocarilor inevitabile, complexitatii si incertitudinilor, NFL a finalizat cu succes sezonul ’20 – ’21 si playoff-urile cu obstacole minore de-a lungul drumului – ceea ce a adus o nota de pozitivitate si de bucurie intr-un an sumbru de altfel.

La fel ca circumstantele unice din sezonul NFL din acest an, Super Bowl LV va fi diferit de editiile predecesoare. Totul va trebui sa functioneze fara probleme – inclusiv solutia Wi-Fi in stadion si infrastructura IT, avand in vedere restrictiile si deciziile special luate.

Acestea fiind spuse, sa analizam planul de joc al solutiilor Wi-Fi pentru Super Bowl LV.

Atac: Conectivitate robusta, proiectata in mod intentionat

In cazul ofensivei, este vorba despre proiectarea unui plan de joc care sa ia in considerare toti factorii si sa valorifice punctele forte ale echipei. Planul de joc Wi-Fi pentru Super Bowl LV este similar. NFL a anuntat ca anul acesta Super Bowl va gazdui aproximativ 22.000 de fani; in timp ce proiectarea unei solutii Wi-Fi in stadion pentru un stadion cu capacitate maxima este o provocare, configurarea acelei solutii Wi-Fi pentru a satisface nevoile de conectivitate orientate catre fani si afaceri intr-un stadion cu capacitate limitata este si mai provocatoare. Implementarea solutiilor Wi-Fi de inalta densitate necesita o planificare atenta a canalelor RF, concepute pentru a satisface cerintele de utilizare ale unui loc cu capacitate maxima (in special pentru un eveniment precum Super Bowl); un loc cu capacitate limitata introduce imprevizibilitatea si un alt nivel de complexitate.

Echipa Sports & Public Venues de la Extreme a proiectat si implementat Wi-Fi pentru 12 stadioane NFL, toate avand caracteristici fizice unice si nevoi diferite. Utilizand aceasta experienta si expertiza – si colaborand indeaproape cu omologii ligii si la nivel de echipa – Arhitectii si inginerii de solutii Wi-Fi de la Extreme au rafinat si imbunatatit solutia Wi-Fi la sediul gazda din acest an: Raymond James Stadium din Tampa Bay, FL . Peste 1.500 de puncte de acces wireless sunt instalate pe Super Bowl Stadium pentru a oferi o conectivitate rapida si sigura, astfel incat toata lumea sa aiba de castigat in ziua jocului.

Aparare: digitalizarea operatiunilor evenimentelor pentru siguranta si comoditate

Un plan eficient de joc defensiv atenueaza proactiv riscul si potentialele perturbari ale jocului; planul de joc pentru reteaua Wi-Fi defensiva pentru Super Bowl LV face exact acest lucru, ajutand la oferirea unei experiente sigure, convenabile si de calitate pentru fani si personalul evenimentului. Evenimentele recente au creat fara indoiala provocari noi pentru sporturile live, dar au actionat si ca un catalizator pentru transformarea digitala – ceea ce va spori in cele din urma experienta in stadion.

In aceasta nota, Super Bowl LV va fi primul Super Bowl in care toate biletele vor fi digitale. Avand in vedere beneficiile potentiale pentru Liga, cluburile individuale si fanii sai, NFL a lansat deja o initiativa pentru a migra exclusiv la bilete digitale. Super Bowl LV este o oportunitate excelenta de a construi acest model. Nu numai ca biletarea mobila este mai convenabila si mai simpla, ci minimizeaza punctele de contact fizice. Potrivit lui Peter O’Reilly, vicepresedinte executiv al Club Business and League Events, „[biletarea mobila] este in mod clar mai sigura … avem o experienta fara atingere, iar posibilitatea de a comunica cu fanii este mult mai puternica ” Din perspectiva retelei IT, furnizarea de conectivitate Wi-Fi fanilor pe masura ce intra si traverseaza stadionul este esentiala pentru accesarea usoara si sigura a biletelor digitale.

Echipele speciale: Analitice Network-Driven Mobile

Planul de joc al echipelor speciale poate fi un x-factor. Atunci cand este utilizata strategic pentru a castiga un avantaj competitiv, unitatea echipelor speciale are capacitatea de a influenta drastic rezultatul in ziua jocului. Pentru planul de joc de retea Wi-Fi, echipele speciale reprezinta accesul la statistici si analize bazate pe retea in jurul utilizarii retelei Wi-Fi in stadion. Aceste informatii ajuta NFL si cluburile sale sa inteleaga mai bine modelele de utilizare a dispozitivelor mobile si preferintele suporterilor – nu numai la evenimente cheie, cum ar fi Super Bowl, ci si pe diferite piete si echipe ale NFL.

Accesul la date istorice si in timp real ca acesta poate fi utilizat pentru a monitoriza cresterea / evolutia utilizarii Wi-Fi, pentru a oferi fanilor experiente mai personalizate si pentru a lua decizii mai informate in sprijinul unei strategii digitale globale – inclusiv investitii in echipamente mobile, aplicatii si multe altele.

Acesta este al optulea an cand Extreme Networks este furnizorul oficial Wi-Fi Analytics al Super Bowl; 25 de echipe NFL au ExtremeAnalytics instalat pe stadionul lor. Super Bowl-ul de anul trecut a inregistrat o utilizare record a Wi-Fi, atat in ​​cantitatea de date transferata prin Wi-Fi (26,42 TB), cat si in utilizarea medie a retelei pe dispozitiv conectat (595,6 MB). Intrucat NFL planifica un stadion cu capacitate limitata la acest Super Bowl, este putin probabil ca datele totale transferate sa depaseasca numarul de anul trecut, dar cu siguranta vor fi interesante analiticele de anul acesta.

Lasă un răspuns