Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Introducerea termenului de automatizare (si depasirea fricii)

Termenul de „automatizare” ii face pe oameni nervosi din mai multe motive.

Cand intr-o discutie, se aduce vorba despre automatizare, reactiile pot fi extrem de diferite. Sunt oameni care nici nu iau in calcul automatizarea atunci cand dezvolta o solutie pentru servicii noi, implementari sau instalari.

Definitia automatizarii in www.dictionary.com este:

The technique, method, or system of operating or controlling a process by highly automatic means, as by electronic devices, reducing human intervention to a minimum. A mechanical device, operated electronically, that functions automatically, without continuous input from an operator.

Aceasta „metoda de control” a unui proces poate fi valorificata de toti jucatorii tehnologici si in toate procesele cu care suntem familiarizati. Cu toate acestea, in realitate, oamenii sunt necesari pentru a construi si codifica sistemele de operare ale unui proces. Chiar si dupa definirea procesului, este nevoie de testare si intretinere constanta atunci cand este nevoie de imbunatatiri. Oamenii se tem ca nu cunosc limbaje de programare si cred ca, daca nu stiu sa codeze, atunci nu pot face automatizare. A sti Bash, Python, Perl sau chiar PowerShell este util la definirea acestor procese pentru a reduce interactiunea umana, dar nu este intotdeauna nevoie.

Astazi avem la dispozitie instrumentele necesare pentru a implementa astfel de procese fara a fi nevoie sa cunoastem un limbaj traditional de programare. De exemplu, instrumente precum Red Hat Ansible Tower si Azure DevOps ne permit sa profitam de playbook-uri sau plugin-uri deja create. Rar vedem un instrument care sa se potriveasca tuturor, dar uneori este suficient sa incepem cu unul pentru a ne crea o idee despre automatizare.

Sistemul de operare al serverului

Cheia pentru o automaizare de succes este testarea si monitorizarea extinsa. Pentru fiecare etapa sau sarcina care este automatizata, ar trebui sa existe un test si un raspuns capturat pentru a se asigura ca automatizarea nu va merge inainte fara rezultatul preconizat, precum si monitorizarea activitatii cu cel putin o notificare de trecere / esec.

Dar nimic nu depaseste obiectiile precum experimentarea beneficiilor. Solutiile repetitive si monitorizarea sunt categoric cele doua beneficii majore care pot convinge pe oricine ca automatizarea poate straluci de-a dreptul. Un beneficiu la fel de important este faptul ca experienta in domeniul automatizarii ii face pe specialisti atractivi pentru angajatorii care cauta un sysadmin. Experienta in automatizare este un sklll de top cautat de recrutori.

Cat de des va trebui executat acest task? Cat timp este necesar pentru a dezvolta o solutie personalizata versus executarea manuala ?

Vom da raspunsuri la aceste intrebari, si nu numai, pe 14 noiembrie, la Ansible Automates.

Lasă un răspuns