Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Jucariile sexuale si riscul lor de securitate

In luna aprilie, atrageam atentia intr-un post despre riscul piratarii jucariilor sexuale si a experimentului facut de specialistul Trend Micro, Udo Schneider, la Cebit,  pornind un vibrator doar prin introducerea catorva linii de cod de pe laptopul sau.

Potrivit TrendMicro, un vibrator inteligent, care poate fi controlat prin intermediul unei aplicatii de smartphone, poate fi oprit sau pornit de la distanta cu ajutorul a doar cateva linii de cod.  Un exemplu este BlueMotion:  BlueMotion poate fi controlat, prin intermediul aplicatiei şi al internetului, de oriunde din lume.

La nici 5 luni de la acest post, am aflat in aceasta dimineata ca in Statele Unite s-a intentat deja un proces impotriva unui producator de „jucarii inteligente pentru cuplu” care a fost dat in judecata pentru colectarea datelor utilizatorilor.

Standard Innovation, care produce vibratorul inteligent We-Vibe 4 Plus, colecteaza de la utilizatorii sai atat date personale, cat si despre modul in care este folosit produsul sau. Femeia care a intentat proces, utilizatoarea vibratorului, a acuzat compania ca a colectat date intime despre modul in care a setat vibratorul-tipul de vibratie folosit, momentul in care a folosit produsul, precum si adresa ei de email personala.

Standard Innovation a publicat un anunt pe site-ul propriu in care a recunoscut ca sunt colectate anumite date, cu scopul imbunatatirii produselor, dar ca utilizatorii nu pot fi identificati dupa acestea, deoarece informatiile sunt agregate.

Modelul de vibrator inteligent We-Vibe 4 Plus se gaseste de vanzare si in magazine online din Romania, la pretul de aproximativ 500 de lei.

Expertii  in securitate au avertizat ca aceste produse nu beneficiaza de o securitate puternica, datele transmise putand fi relativ usor interceptate.

Si nu pot sa nu ma intreb: stim ce facem? Suntem pregatiti sa suportam consecintele?

Si inchei cu acelasi avertisment ca si in aprilie:

„Ne trezim doar atunci cand dauna s-a produs. Sunt destule exemple de cazuri de piraterie de succes. Acum trebuie intreprinsi urmatorii pasi pentru a reveni intr-o zona sigura”, Udo Schneider, Trend Micro.

Lasă un răspuns