Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Remote working in lumea Coronavirus

Intreaga harta a lumii este afectata de virusul Coronavirus. Si, desi fiecare dintre noi spera ca virusul nu ne va afecta major tara/zona in care locuim, realitatea este ca firmele implementeaza planuri de urgenta pentru a evita perturbarea grava a operatiunilor lor si pentru a-si proteja oamenii.

De astazi, in Romania este declarata stare de urgenta. Speram ca masurile de preventie deja luate vor ajuta. Lucrul remote sau practica de a lucra o perioada indelungata in afara biroului creste de la o zi la alta. In Romania in ultima saptamana– auzim de companii care isi trimit oamenii sa lucreze de acasa. Inclusiv Veracomp a adoptat aceasta politica. Acest lucru este permis de o multime de instrumente digitale de la conferinte Web si e-mail pana la aplicatii de colaborare mobila si platforme de evenimente virtuale.

Totusi munca remote implica o strategie de securitate foarte serioasa.

Cei care lucreaza de acasa nu ar trebui sa faca niciodata nicio operatiune pentru companie fara ca VPN-ul sa fie pornit. VPN-ul va fi cea mai importanta legatura din lantul de lucru la distanta, astfel incat trebuie sa va asigurati ca solutia dvs. functioneaza pe majoritatea dispozitivelor tinta in mod fiabil (exista o gama de eficienta surprinzator de larga, in functie de locul in care se afla efectiv angajatii, care poate deveni complex cu organizatiile globale folosind servicii de internet locale, cu multe adrese IP blocate din mai multe motive).

Astazi va prezentam 3 pasi pentru a accesa resursele companiei in siguranta cand lucrezi de acasa folosind tehnologia Fortinet:

Pasul 1: Adaugati licentele FortiToken Mobile la FortiGate / FortiAuthenticator si asignati-le grupurilor de utilizatorilor de IPSEC/SSLVPN pentru a nu avea identitati corupte.

Pasul 2: Adaugati  FortiAnalyzer cu Index Of Compromise  la FortiGate pentru a crea Security Fabric  si a va usura operatiunile NOC/SOC si a putea crea automatizari de securitate.

Pasul 3: Adaugati Licente de FortiClient EMS cu Sandbox in Cloud si si integrati in Security Fabric. Grupurile de endpointuri compliante cu politicile de securitate ale companiei sunt transmise dinamic catre FortiGate si se folosesc in politici de securitate.

Pasul 4 : Aprindeti un trabuc si deschideti o Corona, aveti tot ce va trebuie

Elementele de arhitectura de securitate care vor permite implementarea rapida si accesul securizat la distanta pentru angajati si contractori sunt sisteme de securitate integrate Fortinet.

4MORE : fortinet@veracomp.ro

Lasă un răspuns