Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Thales introduce permisele de conducere digitale

Undeva trebuia sa inceapa: astazi SUA, maine – poate – si Romania. Dar realitatea este ca Florida va fi in curand primul stat din SUA care va oferi cetatenilor un permis de conducere in varianta de mobil, iar Thales va actiona ca furnizor de servicii pentru departamentul responsabil cu circulatia rutiera (Department of Highway Safety and Motor Vehicles).

Cum functioneaza noile permise de conducere mobile?

Noile licente de conducere vor fi conforme cu standardele stabilite de Asociatia Americana a Administratorilor de Vehicule Motorizate (American Association of Motor Vehicle Administrators) si Organizatia Internationala pentru Standardizare (International Organization for Standardization). Prima se asigura ca permisele de conducere pot fi utilizate oriunde in SUA, in timp ce a doua se asigura ca acelasi lucru este valabil la nivel international.

Titularii vor putea folosi permisele de conducere atat pentru identificare in raport cu reprezentantii responsabili cu circulatia rutiera, dar si ca dovada a identitatii si a varstei. In acest sens, ID-urile digitale au aceeasi utilitate ca si un document fizic. Diferenta este ca utilizatorul nu va trebui sa aiba la el cardul fizic ci, in schimb, va putea pur si simplu sa afiseze ID-ul pe dispozitivul sau mobil.

Versiunea pentru mobil a permisului de conducere are o acreditare securizata digitalizata pentru a preveni contrafacerea si poate fi, de asemenea, configurata pentru a afisa informatii specifice in situatii specifice. De exemplu, daca utilizatorul trebuie doar sa dovedeasca varsta pentru a intra la un bar sau la un cazinou, sau pentru achizitia unor produse pentru este necesara o anumita varsta minima, ID-ul mobil va confirma ca are varsta legala, in timp ce omite alte informatii personale, cum ar fi adresa si data nasterii. Functia este destinata sa ofere oamenilor mai mult control asupra confidentialitatii datelor lor.

Locuitorii din Florida vor putea solicita noile licente de conducere in 2021. Acestea vor fi compatibile cu o gama larga de dispozitive mobile, inclusiv smartphone-uri si tablete.

Thales a colaborat anterior cu autoritatile din Queensland, Australia, unde la inceputul anului 2020 s-a realizat un prim pilot al acestui program de digitalizare mobila securizata a permiselor de conducere. Atat solutiile din Queensland, cat si cele din Florida valorifica in prezent portofelul digital (ID Thales Wallet), un proiect care a debutat la scurt timp dupa achizitionarea de catre Thales a companiei Gemalto.

Vezi sursa aici

Lasă un răspuns