Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Incendiul Universal Studios Hollywood

Pe langa pelicula distrusa a renumitului „King Kong” si privelistea unei strazi arse din New York, incendiul de la Universal Studios Hollywood din 2008 facea si alte victime: probabil sute de pelicule de 35 milimetri ale unor filme clasice, dupa cum au declarat reprezentantii studioului.

Peliculele constituiau copii de calitate superioara ale unor filme vechi de cateva zeci de ani, originalele fiind pastrate intr-o arhiva din Philadelphia, au precizat reprezentantii studioului. Chiar si asa, pierderea copiilor din cladirea transformata in cenusa a arhivei Universal, pe care studioul nu a cuantificat-o inca, a afectat cateva evenimente deja programate de difuzare ale unor productii clasice intr-o serie de muzee, in cadrul unor festivaluri si reprezentatii teatrale.

„Este o situatie cu adevarat nefericita. Care nu se putea petrece intr-un moment mai prost”, declara Bernardo Rondeau, coordonatorul programelor de film din cadrul Los Angeles County Museum of Art. Ca parte a programului din luna iulie intitulat „The Discreet Charm of Charles Boyer”, LACMA planificase si proiectia filmului „Hold Back the Dawn”, din 1941, cu actorul mentionat, de origine franceza.

Pelicula acelui film, lansat initial de studiourile Paramount, dar care face parte din colectia de arhiva detinuta de Universal, a fost transferata de la Lincoln Center din New York la muzeul din Los Angeles si se crede ca s-ar fi aflat in arhiva Universal atunci cand a izbucnit incendiul, in primele ore ale zilei de duminica.

Realizarea unor noi pelicule de film poate costa 5.000 de dolari sau mai mult pentru fiecare in parte si poate necesita un interval de cateva luni.

Incendiul a distrus si aproximativ 5% din inregistrarile aflate in posesia Universal Music Group, in mare parte inregistrari de tip big band si jazz purtand marca Decca, dar si copii video ale filmelor si emisiunilor de televiziune aflate sub egida studioului.

Daca Universal ar fi avut un instrument de back-up,  pierderile ar fi fost minime. Situatia acum 9 ani era, insa, alta la renumitul studio de film.

Daca ai nevoie de un instrument care sa iti permita o solutie completa de backup, replicare si deduplicare, de ce sa nu incerci Arcserve Unified Data Protection (UDP)?

UDP iti ofera o singura consola usor de folosit pentru a gestiona backup-ul virtual si fizic, alaturi de disponibilitate 100%, ZERO downtime, ZERO pierderi de date.

Lasă un răspuns