Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

NASA sterge videoclipurile de aselenizare

© by bigstockphoto.com

Probabil cel mai mare posibil cosmar pentru oricine lucreaza cu calculatoarele este stergerea unui proiect important, fara nici o speranta de recuperare. Se intampla chiar si in cazul unora dintre cele mai mari proiecte:

Multi considera ca prima aselenizare este cea mai mare realizare a umanitatii, dar transmiterea ei in direct la televiziuni a fost o minune a ingineriei in sine. In primul rand, a trebuit trimis un semnal de la camera video de pe luna inapoi pe Pamant. Apoi, acest semnal a trebuit procesat pentru a putea fi trimis televiziunilor din intreaga lume. Undele radio calatoresc la viteza luminii, deci tot acest lucru s-a realizat cu o intarziere de doar cateva secunde.

Semnalul primit prin monitoare la N.A.S.A. a fost in mod firesc mult mai clar si la inalta rezolutie decat semnalul transmis de la N.A.S.A. catre televiziuni in 1969. Pentru a da un exemplu legat de cat de primitive erau televiziunile, Marea Britanie tocmai introdusese televiziunea color in anul respectiv.

Acest lucru inseamna ca, gratie saltului digital, N.A.S.A. ar putea sa prelucreze acele videoclipuri originale la inalta rezolutie si sa arate aselenizarea intr-o rezolutie uluitoare nemaivazuta vreodata de public.

Asta daca nu luam in considerare faptul ca nu pot face acest lucru, pentru ca le-au sters.

Inregistrarea datelor era un proces care presupunea mult spatiu fizic. Avand in vedere ca N.A.S.A. este poate cel mai mare depozit de date din lume, ei au inceput sa se confrunte cu o problema de stocare in 1980. Astfel, pentru a salva spatiu, au inceput sa scrie peste vechile benzi de date. Asa cum se poate banui, una dintre benzi peste care s-a inregistrat continea filmarea originala a aselenizarii.

Daca NASA ar fi avut un instrument de back-up, nu ar fi trebuit sa stearga benzile de date, iar videoclipul cu aselenizarea ar mai fi existat si astazi. Din fericire, acest lucru nu diminueaza impactul acestui moment definitoriu pentru umanitate.

Daca ai nevoie de un instrument care sa iti permita o solutie completa de backup, replicare si deduplicare, de ce sa nu incerci #Arcserve Unified Data Protection (UDP)?

Lasă un răspuns