Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Va plati Garmin rascumpararea de 10 milioane de dolari?

Daca cititi acest articol, stiti deja ca atacurile ransomware se intampla de acum zilnic.

In weekendul care tocmai s-a incheiat, gigantul Garmin s-a confruntat, la nivel global, cu un atac de tip ransomware, provocand perturbari in serviciile online ale companiei pentru milioane de utilizatori, inclusiv Garmin Connect, care sincronizeaza activitatea si datele utilizatorului in cloud si alte dispozitive. Atacul a dat jos si FlyGarmin, serviciul sau de navigatie si planificare a rutelor.

Este cel mai recent exemplu pe care il vom cita.

Cifrele vorbesc: In doar patru ani, numarul atacurilor ransomware a crescut de 479 de ori. Daca in 2015 vorbeam de un impact economic de $24M, in 2019, impactul economic este estimat la $11.5B conform ZDnet si TechRepublic.

Daca va ganditi ca atacul ransome este Windows-specific si ca backup-ul facut pe serverele Linux nu este in pericol, ne pare rau, dar va inselati-in 2019 s-a nascut o noua familie de ransomware numita Lilocked (sau Lilu) care targeteaza exact serverele Linux si datele respective.

Cum sa ne aparam

Categoric, exista intotdeauna argumente pro si cons pentru diferitele metode de aparare. Exista atat de multi vectori de atac posibili de aparat din punct de vedere tehnic, incat mentinerea lor dintr-o perspectiva operationala poate fi coplesitoare.

Pure are o abilitate unica de a atenua impactul atacurilor de tip ransomware.

Mai simplu spus, Pure ofera acum o combinatie unica in industrie de Immutability Plus, simplitate si restaurare la viteza mare, care poate avea un impact puternic asupra capacitatii de recuperare dupa un atac ransomware. Acest lucru este posibil datorita FlashBlade ™, echipamentul Pure de stocare date de tip fisiere si obiecte, scalabil si optimizat pentru throughtput.

Deci ce este nou? Immutability Plus prin FlashBlade SafeMode este cheia. Copiile de rezerva stocate pe FlashBlade nu pot fi  compromise de atacatori, actionand ca un multiplicator de forta pentru capacitatea de restaurare rapida a FlashBlade. Tehnologia EVERGREEN patentată de Pure Storage are un avantaj unic in piata: soluțiile sunt permanent actualizate, fara costurile suplimentare de înlocuire a echipamentelor cu fiecare noua generatie.

Desigur, o sa spuneti ca acesta este un articol advertorial.

Saptamana trecuta, intr-o campanie de marketing derulata cu un partener discutam exact despre acest feature unic Pure si despre cum Pure poate sa protejeze impotriva ransomware. Garmin a fost ieri lovit. In iunie, Honda, Nintendo si Enel, inclusiv Enel Romania, au fost tintele atacurilor cibernetice de tip ransomware.

Adica (ni) se intampla.

Solutia Pure exista si poate fi testata gratuit. Stay safe!

Surse:

Lasă un răspuns