Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Este disaster recovery cu adevarat o strategie de recuperare dupa un atac ransomware?

Una dintre cele mai mari provocari ale economiei digitale este cresterea exponentiala a atacurilor ransomware. Nu poti sa te mai uiti la stiri fara sa auzi despre inca o poveste in care o companie slab pregatita a fost compromisa.

La un research rapid, afli ca peste treizeci de companii de diferite dimensiuni au fost atacate si au avut un fel de pierderi de date in saptamana care tocmai s-a incheiat. Si aceste numere sunt cel mai probabil artificial scazute si reflecta doar acele atacuri care au fost raportate! Nimeni nu vrea sa faca publicitate ca are puncte slabe exploatabile in infrastructura IT.

Un adevar universal: prevenirea Ransomware-ului este o provocare in crestere.

Acest lucru scoate in evidenta o realitate usor inspaimantatoare – chiar si cu solutii tehnologice inteligente, atacatorii au succes. Problema se pune CAND nu DACA va fi compromisa si compania dvs. Si atunci problema reala este – ce veti face pentru a va recupera datele dintr-un atac ransomware ?

Puteti merge cu solutia „platiti si rugati-va”. Platesti rascumpararea si speri ca atacatorii iti vor da datele inapoi. Avand in vedere ca nu exista prea multa onoare in randul hotilor, nu este surprinzator sa aflam ca un procent substantial de 45% dintre clienti nu isi primesc niciodata datele dupa ce au platit rascumpararea. Chiar daca platiti si primiti datele inapoi, ghiciti ce? Exista sanse mari sa se intoarca, pentru ca ati fost atacat si sunteti un bun platitor.

Salvarea este realizarea back-up-ului datelor. Din pacate, atacatorii ransomware stiu si ei acest lucru. Nu se multumesc cu compromiterea datelor, acum vor lua si urma backup-urilor. in speranta ca va vor distruge capacitatea de recuperare.

De ce Disaster Recovery nu este de fapt Ransomware Recovery?

Protectia datelor este una dintre cele mai complexe domenii ale infrastructurii IT. Datele trebuie copiate rapid din mai multe surse si securizate la fel de rapid pentru restaurare in caz de coruptie, eroare umana sau dezastru.

Pentru o lunga perioada de timp s-a pus accentul pe evenimente naturale (inundatie, cutremur sau o tornada) sau pe un dezastru produs de oameni (un incendiu sau, de exemplu, un atac terorist). Copiile redundante, separarea fizica, transportul pe banda, replicarea, high-availability intre site-uri sunt toate strategii pe care companiile si consultantii DR le vor implementa. Si toate sunt extrem de importante. Dar va va proteja aceasta strategie impotriva unui atac ransomware? Nu chiar. De fapt, ar putea inrautati! De exemplu, as vrea sa copiez date compromise?

O noua strategie pentru protectia impotriva ransomware-ului este necesara. Din fericire, acum sunt multi furnizori de IT care ofera multe solutii diferite. Dar la fel ca in cazul tuturor solutiilor tehnologice, acestea sunt complexe si nu au interoperabilitate.

Deci, ce ziceti de o solutie de ultima generatie usor de implementat? O solutie care a fost testata minutios cu toti furnizorii principali de protectie a datelor, astfel incat nu trebuie sa va schimbati software-ul de backup? O solutie care va ajuta sa atenuati efectul unui  atac ransomware protejand backupul si oferind un mediu de restaurare super-rapid pentru recuperarea datelor?

PureStorage® FlashBlade ™ este solutia!

Si nu trebuie sa ne credeti pe cuvant. Enterprise Strategy Group (ESG) a facut recent o validare de laborator a FlashBlade  impreuna cu software-ul Commvault, Veeam si Veritas NetBackup. Validarea de laborator arata cat de usor este sa configurati FlashBlade pentru a proteja copiile de backup si cum sa recuperati utilizand produsele de backup mentionate mai sus.

Articol preluat de pe blogul Pure Storage.

Lasă un răspuns