Share, , Google Plus, Pinterest,

Print

Posted in:

Pure Storage adopta abordarea Formulei 1 pentru solutiile sale de stocare

Echipa de Formula 1 MERCEDES AMG PETRONAS a anuntat in 2016 un acord de parteneriat pe mai multi ani cu Pure Storage, acord care continua si astazi.

Cu fiecare Grand Prix generand sapte miliarde de puncte de date, infrastructura imbunatatita furnizata de Pure Storage a oferit constructorului o serie de avantaje, inclusiv imbunatatirea semnificativa a vitezei de procesare a datelor, o reducere a costurilor si a greutatii echipamentelor de stocare, configurarea mai rapida si o solutie scalabila care poate creste pe masura ce cerintele echipei se maresc.

Unii ar putea considera acest acord ca fiind un avantaj incorect.

MERCEDES AMG PETRONAS a castigat titlul la constructori in ultimii 7 ani. Iar in ultimii cinci ani, Pure a ajutat constructorul sa mentina ritmul prin asigurarea unei infrastructuri de stocare all-flash pentru a suporta workload-urile critice de perfomanta. Masinile sunt echipate cu peste 200 de senzori de date fizice care aduna peste 400 GB de date în fiecare weekend de Grand Prix. Este usor de inteles de ce echipa Mercedes-AMG Petronas Formula One a ales Pure FlashArray pentru a-si sustine obiectivul de imbunatatire a performantelor.

Astfel, interogarile catre bazele de date au devenit mai rapide cu 95%, iar timpul necesar pentru accesarea datelor critice a fost redus cu doua treimi. Si, cu amprenta redusa a echipamentelor Pure, spatiul din rack-uri a fost redus cu aproape 70%. Aceasta inseamna economii substantiale la costurile de operare, precum si asamblarea si demontarea simpla a echipamentelor IT la fata locului.

Capacitatea de a rula nenumarate aplicatii pe un singur sistem de stocare este un beneficiu masiv pentru constructor. Aceasta include utilizarea dinamicii de calcul a fluidelor (computational fluid dynamics – CFD), pentru a testa componentele unei masini in timp ce simuleaza conditiile cursei. Procesul intensiv de date permite echipei sa adapteze masina la fiecare circuit de curse pe tot parcursul sezonului. CFD necesita aproximativ 20 de ore de procesare per simulare. Cu Pure, echipa a reusit sa reduca componentele acestui proces de calcul cu pana la 15%.

Intr-un sport in care fiecare secunda conteaza, economia de timp schimba literalmente jocul.

In ziua de azi, nu este ceva neobisnuit ca sportivii sa se bazeze pe tehnologie pentru a-si imbunatati performantele. De exemplu, in tenis jucatorii de top si antrenorii lor utilizeaza programe de raportare si analiza, cum ar fi  Golden Set Analytics sau Tennis Analytics, care pot fi utilizațe pentru a analiza propriile performante ale jucatorului sau pentru cunoasterea adversarului. Iar in fotbal, software-ul (LongoMatch, Dartfish sau Hudl) foloseste algoritmi sofisticați pentru a furniza rapoarte detaliate, predicții precise și sugestii inteligente cu privire la modul de a dezvolta o strategie castigatoare și a imbunatati performantele.

Intorcandu-ne la Formula 1, deoarece reglementarile recente au fortat constructorii sa efectueze teste fizice mai putin traditionale, acestia trebuie sa obtina cat mai multe date posibile din aceste teste si, in acelasi timp, sa obtina cat mai multe avantaje posibile din simulare. Acest lucru a creat o dependenta de cea mai recenta tehnologie pentru a utiliza datele cat mai eficient posibil. Tehnologia este acum extrem de importanta pentru succes.

Performanța Pure Storage a iesit in evidenta imediat pentru noi, dar simplitatea ofertei i-a facut absolut diferiti de concurenta”, spune Michael Taylor – IT Director la Mercedes-AMG Petronas Formula One. „Au adoptat abordarea F1 in ceea ce priveste stocarea.”

Sezonul 2021 de Formula 1 a debutat pe 26 Martie, cu Marele Premiu al Bahrainului. Pilotii MERCEDES AMG PETRONAS  – Lewis Hamilton si Valtteri Bottas – au ocupat locurile 1 si 3. Oare va castiga MERCEDES AMG PETRONAS campionatul si in acest an? Probabil ca da – are un avantaj incorect…

 

Lasă un răspuns